Facebook ka kërkuar falje pasi softueri i tij etiketoi një video të një burri me ngjyrë si ‘primatë’. Gjiganti i teknologjisë e ka quajtur atë një “gabim të papranueshëm” dhe ka premtuar se do të bëjë ndryshime në inteligjencën artificiale që fuqizon platformat e saj. Një video e postuar në qershor 2020 u etiketua automatikisht me një mesazh që i pyet përdoruesit nëse duan të “vazhdojnë të shikojnë video të primatëve”. Gabimi u ngrit nga Darci Groves, një ish menaxher i dizajnit të përmbajtjes në Facebook.

Ajo ishte treguar për të nga një mik dhe ajo e bëri kompaninë të vetëdijshme për këtë përmes një forumi reagimesh të cilin mund ta përdorin ish-punonjësit. Ajo i tha gazetës amerikane gabimi ishte ‘tmerrues dhe i egër’, megjithëse është e paqartë se sa përdorues do ta kishin parë atë. Facebook është përgjigjur duke fikur softuerin i cili çoi në gabim dhe u angazhua për ta ridizajnuar atë.