Më datë 14.05.2024, në bazë të një urdhëri gjyqësor dhe me dyshimin për kryerje të veprave penale “përhapjen e materialit racist dhe ksenofobik përmes sistemit kompjuterik” sipas nenit 394-g dhe “abuzimin e të dhënave personale” sipas nenit 149 të Kodit Penal, efektivët e policisë nga SPB-Tetovë kryen bastisje në shtëpinë dhe ambientet ndihmëse të personit L.I.(19) nga Tetova. Gjatë bastisjes, janë gjetë dhe konfiskuar morën dy USB-memorje, një kompjuter laptop dhe një kompjuter.
Personi është thirr në SPB-Tetovë dhe pasi të pastrohet dhe dokumentohet çështja do të përgaditet parashtresë përkatëse.