Parku Kombëtar Mali Sharr njofton se ka shpërthyer në mal mbi fshatin Sellcë, e cila është vërejtur dje në orët e pasdites, sot po digjet intensivisht dhe duhet të shuhet nga ajri.


“Ka filluar pasditen e djeshme dhe rojet kanë ndërhyrë për tre orë, pas së cilës i kemi tërhequr pasi ka rënë errësira. Vazhdoi të digjej gjatë natës. Sot në mëngjes dërguam pesë roje për të ndërhyrë dhe arsyeja e intensifikimit të saj ishte era e fortë. Ne dërguam tre roje të tjerë dhe drejtorin, por është një zonë e madhe.

Kemi kërkuar ndihmë nga QMK për shuarje ajrore, por nga atje na kanë thënë se aktualisht nuk janë në gjendje të ndihmojnë, por nëse vazhdon të digjet me këtë intensitet, na kanë premtuar se nesër do të dërgojnë helikopterë.

Pyjet, pronat private dhe livadhet po digjen”, njoftojnë nga NP Parku Kombëtar Mali Sharr.

Në fillim të muajit prill, NP Mali Sharr njoftoi se vetëm në dy ditë të asaj fundjave, nga zjarri janë djegur gjithsej 170 hektarë. Sipas të dhënave të tyre, vitin e kaluar kanë ndodhur 12 zjarre, ndërsa nga fillimi i këtij viti deri në fillim të prillit janë regjistruar dhjetë zjarre.