Në pikën kufitare të Qafë Thanës janë raportuar radhë të gjata automjetesh. Fluksi vjen kryesisht nga vizitorë të qyteteve të ndryshme të Shqipërisë, të cilët vizitojnë Maqedoninë e Veriut.


Pritjet e automjeteve sipas informacioneve shkojnë deri në 40 minuta, ndërkaq mësohet se aktualisht po punohet me tre sportele.

Në këtë pikë kufitare aplikohet kalimi me një ndalesë, ku kontrollorët e dy palëve qëndrojnë në një kabinë. Orët e pikut mbeten paraditja dhe mbrëmja, pasi qytetarët kthehen përsëri në vendet e tyre.