Bimësia është ringjallur rreth Mekës pas reshjeve të mëdha të shiut që goditën zonën.


Ngjyra e gjelbër dominon malet dhe fushat përreth Mekës, ku ka disa kohë që bie shi.

Shirat e dendur kanë qenë efektive në Arabinë Saudite gjatë javëve të fundit. Një fenomen i ngjashëm ndodh çdo vit, por në varësi të sasisë së reshjeve ka pak a shumë gjelbërim.

Në disa pjesë të mbretërisë, peizazhe të thata mund të shihen duke u gjelbëruar, veçanërisht në perëndim të Arabisë Saudite.