Ish-kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve, Nancy Pelosi deklaroi se kryeministri izraelit është i shqetësuar vetëm për mbijetesën e tij politike.


“Unë ia kam thënë këtë Netanyahut gjatë viteve. Nuk e di nëse nuk dini si të bëni paqe, nuk doni të bëni paqe, ose keni frikë nga paqja. Por ju mund të bëni shumë më tepër në vend që thjesht t’i hidhni mish të kuq turmës, gjë që bëri ai”, tha ajo.

Ajo gjithashtu i referohet prejardhjes familjare të Netanyahut, e cila ka të ngjarë të jetë një dremitje për babain e tij, Benzion Netanyahu, pikëpamjet agresive dhe ekspertiza e të cilit mbi gjenocidin antisemitik thuhet se kanë formësuar qasjen e vijës së ashpër të kryeministrit.