“E këshilloj presidentin e shtetit që të thirr Këshillin e Sigurisë, përfshirë liderët e opozitës dhe partive politike. Sepse, një eskalim në lindjen e mesme, mund të shkaktoj një valë te re të migrantëve, të clët do ta shfrytëzonin rutën ballkanike, e këtu edhe Maqedoninë e Veriut. Prandaj, duhet ta rrisim rezistencën e shtetit ndaj këtyre sfidave”.


Kryediplomati Bujar Osmani i ka bërë thirrje presidentit aktual Stevo Pendarovski, përmes konferencës së sotme tematike në lidhje me aktualitetin politik në Lindjen e Mesme.