Ollie Davis u gjet i pajetë në krevatin e tij në dhomën e gjumit që ndante me prindërit e tij në Leicester të Anglisë në tetor 2017, me më shumë se 20 brinjë të thyera dhe fraktura në kafkën e tij, kockën mbi krahë, të dy krahët dhe nyjet e të gjitha gjymtyrëve të tij.


Michael Davis, 29-vjeçar, u shpall fajtor për vrasjen e foshnjës dhe dy akuza për lëndime të rënda trupore muajin e kaluar, ndërsa nëna e foshnjës Kayleigh Driver u dënua për shkaktimin ose lejimin e vdekjes së një fëmije dhe shkaktimin ose lejimin e lëndimit të rëndë fizik.

Dyshja u shpallën fajtorë pas një gjyqi dymujor, ku u dëgjua se Ollie-t “iu këput qafa midis katër dhe tetë ditëve para vdekjes së tij”.

Davis u dënua sot me burgim të përjetshëm me një afat minimal prej 22 vjetësh, pasi gjykatësi tha se vrasja kishte përfshirë një dëmtim “shkatërrues” fatal të shtyllës kurrizore dhe lëndime të tjera që zakonisht shihen pas një “përplasjeje me makinë me energji të lartë”.