Ambasada e ShBA-së në Jerusalem thotë se “kërcënimi i breshërisë së dronëve dhe raketave është zvogëluar” dhe se streha e vendosur për punonjësit e qeverisë amerikane dhe anëtarët e familjeve të tyre është hequr.


“Megjithatë, kufizimet e mëparshme të udhëtimit për punonjësit e qeverisë amerikane dhe anëtarët e familjeve të tyre mbeten në fuqi. Udhëtimi personal është i kufizuar në udhëtimet brenda dhe midis Tel Avivit (përfshirë Herzliya, Netanya dhe Even Yehuda), Jerusalemit dhe Be’er Sheva”, thuhet në një deklarat, raporton The Guardian.

“Ambasada amerikane do të vazhdojë të monitorojë nga afër mjedisin e sigurisë.

Shkollat ​​në të gjithë Izraelin mbeten të mbyllura sot, 14 Prill. Shumë fluturime janë anuluar ose vonuar, dhe udhëtarët inkurajohen të kontrollojnë me kompaninë ajrore për statusin e fluturimit të tyre. Vendkalimet kufitare tokësore, duke përfshirë kalimin e urës Allenby, janë të hapura”.