Toshkovski: Ka vetëm dy pajisje për shtypjen e dokumenteve personale

Ministri i Punëve të Brendshme, Pançe Toshkovski thotë se ideja e Avokatit të Popullit, e Qeverisë dhe e të gjithë atyre që kërkojnë lëshimin e dokumenteve personale në rrugë më të shpejtë është e shkëlqyer, por fakti është se se Ministria e Brendshme ka vetëm dy makineri.


“Kërkesa e Avokatit të Popullit për lëshimin e shpejtë të letërnjoftimeve për ata qytetarë që nuk kanë dokument dhe nuk do të mund të votojnë në zgjedhje është e shkëlqyer. E madhe është edhe kërkesa e Qeverisë për operatorë të caktuar, por po kërkojnë edhe inxhinierë të IT-së dhe punëtorë shëndetësorë dhe profesorë. Të gjithë po kërkojnë dhe unë i inkurajoj të gjithë të organizohen dhe të paraqesin një kërkesë. Por fakti është se MPB ka dy makina për shtypjen e pasaportave”, thotë Toshkovski për “Sloboden Peçat”.

Ai tha se kapaciteti i punonjësve që punojnë në printimin e pasaportave është rreth 3 mijë në ditë.

“Punojnë dhjetë orë, të shtunën dhe të dielën. Zgjidhja është ndryshimi i ligjit”, thotë Toshkovski.

Ministri u bënë thirrje Kuvendit të ndryshojë dispozitën ligjore që rregullon mënyrën e identifikimit dhe mënyrën e votimit për të mos lejuar që 100 mijë persona të humbin të drejtën e votës.