Osmani: Rusia e sheh BP si platformë për ta minuar Evropën (VIDEO)

“Intervista e Putinit me Tucker Carlson, ai e nis intervistën prej 812-tës, kur vjen një rus nga Skandinavia dhe formohet në Kiev formohet, pasi që ata pretendojnë se Rusia është formuar ne Kiev. Por, e gjithë biseda e tij është në kontekst historik. Ata jetojnë për tu kthyer në të kaluarën, në periudhën imperialiste ruse. Prandaj unë mendojë që kjo nuk është më lojë, dhe Ballkani Perëndimor thjesht është i përkryer për ta keqpërdorur si platformë, për ta minuar Evropën.”


Është shprehur kështu shefi i Diplomacisë së vendit, Bujar Osmani në podcastin e tij INFORMALE.

Sipas tij, Rusia edhe po të mos kishte, do ta kishte krijuar një mundësi të tillë që të ketë një platformë, si Dodikun për shembull, që me sustë mund ta urdhëron nesër të krijon situatë të re.