Zjarrfikësit shuan goma të djegura në Zhelinë të Tetovës

Në një zonë pranë Zhelinës në Tetovë, Inspektorati Shtetëror i Mjedisit (ISHM) ka ndërmarë një kontroll të një zjarri ku u konstatua se goma të mbeturinave po digjeshin në vendin e tyre. Pas verifikimit, u shpall një zgjidhje sipas së cilës mbetjet e djegura duhet të hiqen dhe vendi duhet të pastrohet plotësisht dhe rivendoset në gjendjen e tij origjinale natyrore.


“ISHM do të përgatisë një zgjidhje për heqjen e gomave të mbeturinave nga loti dhe pastrimin e plotë të tij, si dhe riparimin e vendit të djegur. Inspektimi i jashtëzakonshëm është kryer në ish-magazinë e lëndëve të para dytësore “Euro Surovina hit”, e cila kishte leje për grumbullimin, përpunimin, trajtimin dhe depozitimin e mbetjeve jo të rrezikshme të vlefshme deri në vitin 2022, dhe personi përgjegjës në një ligj, subjekti drejtuesi, deklaroi se nga dhjetori 2021 nuk ushtron më veprimtarinë – objekti është i mbyllur, gjë që është konstatuar gjatë mbikëqyrjes inspektuese dhe një procesverbal konstatimi i datës 05.10.2022. Inspektori shtetëror i mjedisit është dorëzuar për inspektim – marrëveshje bashkëpunimi me kompaninë për grumbullimin e përpunimit primar të mbeturinave “Ekocentar 97″ SH.P.K. Shkup i datës 25.01.2018 për grumbullimin e mbeturinave të gomave”, thuhet në informimin e ISHM.

Në lidhje me zjarrin në vendngjarje, i cili ka prekur gomat e mbeturinave, autorët ende nuk janë identifikuar. Inspektori shtetëror i mjedisit ka konstatuar se zjarri ka rënë për shkaqe të panjohura dhe është duke bashkëpunuar me Prokurorinë e Tetovës dhe SPB Tetovë për dokumentimin dhe zbardhjen e rastit. Zjarri shuhet pas disa orësh, por veprimtaria konsiderohet si “ndotje e mjedisit dhe natyrës” sipas ligjit penal.

Përpjekjet janë në vijim për të zbardhur dhe dokumentuar plotësisht rastin dhe për të gjetur dhe sanksionuar autorët e veprës penale.