NASA: Anija kozmike amerikane dhe sateliti rus janë shumë afër

Një anije kozmike amerikane dhe një satelit rus rrezikojnë të përplasen, pasi janë shumë afër.

Megjithëse anija pritet të ndahet, një përplasje mund të rezultojë në copa të mëdha mbeturinash, tha agjencia hapësinore amerikane, duke shtuar se po vazhdon të monitorojë situatën në bashkëpunim me Departamentin e Mbrojtjes.

Në njoftim nuk thuhet se sa do të afrohet mjeti me njëra-tjetrën, por vlerësimet janë se mjeti lundrues, i cili nuk mund të manovrojë, duhet të jetë më afër njëra-tjetrës në orën 7:30 të mëngjesit të datës 28 shkurt në një lartësi prej rreth 600 kilometrash.

Misioni Timed studion ndikimin e Diellit dhe njerëzve në mezosferën e Tokës, termosferën e poshtme dhe jonosferën.