Mbreti Charles do të shfaqet në kartëmonedhat e Mbretërisë së Bashkuar nga qershori

Kartëmonedhat me portretin e Mbretit Charles do të hyjnë në qarkullim në Britani nga 5 qershori, tha të mërkurën Banka e Anglisë, më shumë se një vit pas zbulimit të dizajnit të tyre.

Portreti i mbretit do të shfaqet në kartëmonedha polimer 5, 10, 20 dhe 50 paund dhe do të qarkullojë së bashku me kartëmonedhat ekzistuese që shfaqin mbretëreshën e ndjerë Elizabeth.

Kartëmonedhat e reja me Charles do të printohen vetëm për të zëvendësuar ato që janë përdorur dhe për të përmbushur çdo rritje të përgjithshme të kërkesës për kartëmonedha, tha BoE.

Banka tha se kjo qasje ishte në përputhje me udhëzimet nga Shtëpia Mbretërore dhe synonte të minimizonte ndikimin mjedisor dhe financiar të ndryshimit.

Kjo do të thotë se shënimet e reja që shfaqin monarkun 75-vjeçar, i cili njihet për fushatën e tij mjedisore, do të hyjnë në qarkullim “shumë gradualisht”, shtoi BoE.

Charles, i cili u bë mbret pas përfundimit të mbretërimit 70-vjeçar të Elizabeth-it në vitin 2022, do të bëhet monarku i dytë që shfaqet në kartëmonedhat e BoE, shkruan Reuters, transmeton kk