FFM: U prezantua ideja dhe plani për brendimin dhe njohjen e Ligës së Parë të futbollit për femra

Promovimi i futbollit të femrave është një nga vlerat kyçe për rritjen dhe promovimin e barazisë gjinore në sport. Investimi në zhvillimin e ligës së futbollit të femrave jo vetëm që nxjerr në pah talentin dhe përkushtimin e futbollisteve femra, por gjithashtu dërgon një mesazh të fuqishëm për përfshirjen dhe mundësitë në futbollin e femrave dhe sportin në përgjithësi.

Federata e Futbollit të Maqedonisë dhe Komisioni për futboll të femrave sot në “Shtëpinë e Futbollit” e prezantuan idenë për brendimin dhe njohjen e Ligës së parë të futbollit për femra.

Duke e quajtur në mënyrë efektive ligën, ne mund të frymëzojmë më shumë vajza që të marrin pjesë në futboll, dhe duke ndërtuar një markë të fortë për garën elitare të femrave, ne do të ofrojmë shikueshmëri më të madhe për futbollin e femrave, do të përmirësojmë ndërgjegjësimin dhe do të ndihmojmë lojtarët, klubet dhe të gjithë të përfshirë drejtpërdrejt të jenë krenarë. për të qenë pjesë e një konkursi të tillë.

Marka dinamike është krijuar për të pasqyruar vlerat e futbollit të femrave: FRYMËZIM,

Dizajni në përputhje me markat FFM, i lehtë për t’u mbajtur mend dhe riprodhuar. Marka e re e Ligës së Parë të Futbollit për Femra pasqyron:

MISIONI YNË: Të ofrojmë mundësi dhe risi, në mënyrë që çdo vajzë, vajzë dhe grua të gëzojë, të zhvillohet dhe të arrijë rezultate;

“Federata e Futbollit të Maqedonisë miratoi strategjinë për futbollin e femrave në vitin 2021 për herë të parë. Shtylla e parë e strategjisë është Dukshmëria dhe Perceptimi. Përmes hulumtimit që kemi bërë për përgatitjen e strategjisë, është konstatuar se futbolli i femrave në Maqedoni ka nevojë për njohje dhe dukshmëri më të madhe në të gjitha segmentet e tij, nga ligat e deri tek ekipet kombëtare.

Ky projekt branding i Ligës së Parë të Futbollit për Femra i referohet pikërisht rritjes së shikueshmërisë dhe njohjes së kompeticionit, i cili po zhvillohet çdo vit e më shumë. Shpresojmë sinqerisht se ky hap i parë do të kontribuojë në popullarizimin dhe zhvillimin më të madh të garave për femra në të ardhmen, tha nënkryetari i FFM-së, Lazar Rakidjiev.

Zbatimi i projektit në fazën e parë konsiston në krijimin e zgjidhjeve vizuale për stadiumet e Ligës së Parë të Futbollit për Femra dhe realizimin e transmetimeve live të ndeshjeve derbi nga Liga e Parë e futbollit të femrave.