Në një zhvillim revolucionar që do të ripërcaktojë udhëtimin ndërkombëtar, Dubai ka njoftuar një iniciativë inovative që lejon udhëtarët të udhëtojnë pa pasur nevojë për pasaportë apo vizë.

Lëvizja, e cila do të hyjë në fuqi nga marsi 2024, e para në sektorin global të udhëtimit dhe mikpritjes, nënvizon angazhimin e Dubait për të përmirësuar efikasitetin dhe sigurinë e udhëtimit, duke përdorur teknologji të përparuar për të thjeshtuar përvojat e udhëtimit.

Gjithçka që ju duhet për të kaluar kontrollin e policisë është fytyra juaj.

Më pas kaloni nëpër një tunel dhe nëse ndizet drita jeshile, do të thotë që jeni regjistruar dhe identifikuar dhe mund të kaloni kontrollin.

Megjithatë, nëse ndizet një dritë e kuqe, do të ndaleni derisa të zbulohet shkaku i së njëjtës.