Mickoski është duke u përgatitur për koalicion të gjerë me LSDM-në (Zoran Zaev), konfirmoi nënkryetari i VMRO-DPMNE-së, Aleksandar Nikoloski në një intervistë për Sloboden Peçat ditë më parë.

Nikoloski thotë se koalicion me BDI-në nuk është i mundur, por se “nuk na është e huaj ideja për koalicion të gjerë me LSDM-në”, sepse sipas tyre populli e ka dashur dhe e ka kërkuar.

– Sa i përket kapaciteteve të koalicionit, mendoj se rezultati zgjedhor do të jetë i tillë që do të ketë shumë dëshira për koalicion me ne. BDI është partneri më pak i dëshirueshëm, sidomos kjo lidership i BDI-së nuk bëhet fjalë sepse janë jashtëzakonisht të korruptuar dhe të kriminalizuar, kështu që nëse jemi në gjendje të zgjedhim dhe mendoj se do të jemi, atëherë do të bashkëpunonim me atë që është tani. thirri opozitën shqiptare, thotë Nikoloski.

I pyetur për një koalicion të mundshëm me LSDM-në, Nikoloski thotë:

-Për këtë çështje, populli maqedonas, nëse e pyet, nuk është shumë kundër. Shpesh njerëzit na thonë pse nuk uleni dhe bashkoheni, ndoshta duhet të ulemi dhe të flasim për çështje të caktuara, nuk është ide e dikujt tjetër për ne.

PLANI PËR “RRINGJALLJE” TË ZAEV

Deklarata të tilla për gjoja “kërkesat e popullit për bashkim” të dy partive shërbejnë si përgatitje për një koalicion të gjerë, për të cilin, sipas Infomax-it, po negociohet jo me kryeministrin aktual, por me mikun e Mickoskit, Zoran Zaev.

Plani që hartuan dy miqtë, i cili supozohet se do ta “ringjallë” Zaevin në skenën politike, do të nënkuptonte disfatë, qoftë edhe humbje të ngushtë të LSDM-së në zgjedhjet e ardhshme, dorëheqjen e Dimitar Kovaçevskit nga pozita udhëheqëse në parti dhe Rikthimi i Zoran Zaevit në postin e kryetarit të partisë.

Pas ndryshimit të pozitës udhëheqëse në LSDM, do të pasonte një “bashkim” i tillë, për të cilin u pajtuan edhe partnerët joformalë të koalicionit dhe e përdorin popullin si alibi për “pajtimin” që pason.

Pas një pajtimi të tillë, me siguri do të zhduken të gjitha krimet e Zaevit për të cilat Mickoski ka folur para disa vitesh, në një kohë kur ndoshta Zaevi apo dikush tjetër nuk “e ka mbajtur në dorë”, në kohën kur partia kishte koalicion. kapacitet që nuk e përfshinte LSDM-në, në kohën kur Zaev kërkoi dhe urdhëroi përndjekjen politike të njerëzve të cilët Mickoski tani po i përdor për të rritur rejtingun e tij, i cili nuk do të rritet kurrë…

Dhe ndoshta tashmë është e qartë pse u mbytën protestat për propozimin francez, pse u miratuan ndryshimet në Kodin Penal, që e amniston Zaevin nga ndjekja e mundshme, pse u miratua Rregullorja që vret opozitën…

Ndoshta sepse plani i koalicionit është një qeverisje e përbashkët dhe komplekse e Mickoskit dhe Zaevit, kështu që asnjëri prej tyre nuk do të ketë nevojë për opozitë…