Kryetari i VMRO-DPMNE-së, pas takimit të liderëve u shpreh se janë sjellë tre konkluza dhe se janë dakorduar për datën e zgjedhjeve.

“Sa i përket ndryshimet kushtetuese, qëndrimi i VMRO-DPMNE-së, është se nuk ka kushte që të ndodhin ato.. Sa i përket çështjes së dytë, këto janë ndryshimet në Kodin Zgjedhor sipas rekomandimeve të OSBE-ODIHR, që do të thotë se ndryshimet do të miratohen në periudhën që vijon. Edhe pse duhet të them se nuk është respektuar periudha gashtë muaj para fillimit të fushatës për procesin zgjedhor. Jemi pajtuar për që rrethi i parë i zgjedhjeve presidenciale të ndodhin më 24 prill 2024 ndërsa rrethi i dytë të jetë së bashku me zgjedhjet parlamentare më 8 maj, dhe kjo u pranua me konsensus të gjërë”, tha Mickoski.