Prindërit e vajzës, Jason dhe Amanda , vunë re aftësinë e Ayla për të lexuar fjalët mbrapsht, pas së cilës vunë re fjalë të shkruara me shkronja shumëngjyrëshe në lodrat përreth shtëpisë, si dhe fjalën “mace” pranë kafshës shtëpiake të familjes, Booger.

Prindërit e Ayla-s i thanë uebsajtit të Guinness World Records se ata e kuptuan se inteligjenca e vajzës së tyre duhej të vlerësohej pasi tezja i dha asaj një tabelë shkrimi si dhuratë për ditëlindjen e dytë .

Jason tha se ai shkroi fjalën “e kuqe” në tabelë dhe Ayla ishte në gjendje t’ia lexonte atë, edhe pse ajo ishte rreth katër ose pesë vjet më e vogël se shumica e fëmijëve zakonisht e fitojnë atë aftësi.

Një Jason McNabb i tronditur më pas vazhdoi të shkruante fjalët ‘blu’, ‘verdhë’, ‘mace’ dhe ‘qen’ . Ayla lexoi me besim çdo fjalë, i tha babai i saj Guinness , i cili njihet për ruajtjen e një databaze me më shumë se 40,000 rekorde botërore .

Prej aty, prindërit e Ayla-s thanë se filluan të vërenin fjalë të shkruara nëpër shtëpi me shkronja lodrash shumëngjyrëshe.

Shkronjat S-T-O-L u lanë pranë karriges. Pranë divanit ishin vendosur letra që shkruanin K-A-U-Ch. Në një moment, prindërit e Ayla-s gjetën macen e tyre shtëpiake Booger të shtrirë pranë shkronjave M-A-Z-K-A.

Familja McNabb kontaktoi një psikolog që testoi inteligjencën e vajzës, për të cilën ai bëri një përjashtim pasi dëgjoi për talentet e saj, raportoi The Guardian.

Pasi arriti një rezultat prej 99 përqindëshi të inteligjencës për moshën e saj në testin e inteligjencës Stanford-Binet në qershor 2022 , Guinness e njohu zyrtarisht Ayla-n si anëtaren më të re femër të Mensa , një organizatë jofitimprurëse që pranon në anëtarësimin e saj ata që arritën një rezultat. të paktën 98 përqindëshi në Stanford–Binet ose teste të tjera të standardizuara të inteligjencës.

McNabbs shpresojnë që duke u bashkuar me Mensa-n, ata do të gjejnë një komunitet prindërish me të cilët mund të ndajnë përvoja dhe të gjejnë një plan edukimi individual për Ayla-n.