“Kam shijuar një pikë të këtij uiski. Është i pasur me fruta të thata, ka një shije piper dhe ‘drunore’”, tha Johnny Fowle nga shtëpia e ankandit e sipërpërmendur.

Ai shtoi se është mbajtur në fuçi lisi për 60 vjet, gjë që pasqyronte ngjyrën e saj. Imazhi në shishe është vizatuar nga piktori italian Valerio Adami.

“Macallan 1926 është uiski që çdo ankand dëshiron të shesë dhe çdo koleksionist dëshiron të zotërojë,” tha Fowle.

Ekspertja e uiskit Macallan, Kirstin Campbell tha se ishte një moment shumë i veçantë për të marrë pjesë në hapjen e kësaj shishe. Shpresoj që pronari i ri të gëzojë këtë privilegj.

Janë gjithsej 12 shishe uiski Macallan nga viti 1926. Njëri u thye në tërmetin e vitit 2011 në Japoni, dhe të paktën një tjetër besohet të jetë hapur dhe thyer.