Komisioni Qeveritar për Persona të Zhdukur ka njoftuar se sot gjatë gërmimeve në Bishtrazhin të Gjakovës janë gjetur eshtra njerëzore, të cilat sipas antropologut Valon Hyseni, potencialisht i përkasin viktimave të luftës së Kosovës.

Ky komision thotë se pas analizave të AND’së do të njoftojnë për rezultatet.

“Në vazhden e aktiviteteve gërmuese, gjatë këtyre dy javëve, ekipet tona të KQPZH, IML dhe Policia e Kosoves, me mbështetjen e Ministrisë së Mbrotjes dhe FSK-së, Eulexit dhe KNKK, janë duke kryer germime në lokacion Bishtrazhin, Komuna e Gjakoves. Sot gjatë gërmimeve, ekipet kanë hasur në eshtra njerëzore të cilat sipas antropologut dr. Valon Hyseni, i angazhuar sot në lokacion, janë me interes forenzik dhe potencialisht i perkasin viktimave të luftës së Kosovës. Pas analizave të ADN-së ne do t’iu njoftojmë për rezultatet e eshtrave të gjetura”, thuhet në njoftim.