Klubi i AEK-ut ka bërë një reagim lidhur me pankartën e shfaqur të enjten mbrëma, në ndeshjen ndaj Ajaxit në Ligën e Evropës.

Tifozët e AEK-ut shfaqën një baner ku thuhej: “Kosova është Shqipëri” dhe reagimet ishin të shumta pas kësaj.

Klubi grek, përmes një reagimi të sotëm, ka dënuar këtë veprim dhe ka paralajmëruar përjashtimin e përjetshëm të personave përgjegjës të shfaqjes së pankartës.
Reagimi i plotë nga klubi i AEK-ut:

“PAE AEK shpreh neverinë e saj dhe dënon pa mëdyshje daljen, qoftë edhe për pak sekonda, të një pankarte me përmbajtje ekstreme nacionaliste në stadiumin tonë, e cila nuk ka të bëjë absolutisht me origjinën historike të shoqatës sonë, as sigurisht me atë që ajo përfaqëson që nga themelimi i saj.

AEK-u nuk ka nevojë të provojë asgjë me fjalë, pasi e ka bërë me vepra në mënyra të padiskutueshme dhe me nisma që asnjë grup tjetër nuk ka marrë, kundër luftës.

Për ngjarjen konkrete trishtuese dhe indinjuese, PAE AEK deklaron se nuk do të qëndrojë kështu. Tashmë po nisim aksionet për caktimin e përgjegjësive edhe për një imazh momental – e përsërisim – që me të drejtë trazoi masën e madhe të botës sonë sportdashëse, e cila gjithashtu e ka kundërshtuar ashpër.

Do t’i gjejmë patjetër përgjegjësit dhe do t’u ndalohet përgjithmonë hyrja në stadiumin tonë”.