Sulmi terrorist në Kosovë ka shqetësuar Europën dhe SHBA-në. ”The Guardian” zbulon se administrata Biden po heton përfshirjen e Beogradit në njësinë paraushtarake dhe po përpiqet të zbulojë misionin e saj në sulmin terrorist të së dielës, ku humbi jetën një polic i Kosovës.

Nëse Vuçiç zbulohet se ka qenë i përfshirë, kjo mund të ndryshojë qasjen e SHBA dhe BE ndaj Kosovës, të cilën e kanë kritikuar për çështjen e dialogut me Serbinë. Kjo gjithashtu mund të çojë në sanksione ndaj Serbisë, shkruan The Guardian.

Kryetarja e Komitetit të Helsinkit për të Drejtat e Njeriut në Serbi, Sonja Biserko, ka deklaruar se ky sulm ka kaluar vijën e kuqe dhe perëndimi nuk mund ta tolerojë.