“Nga e mërkura çdo konsumator do të ketë mundësinë të blejë në supermarket me një çmim të shënuar që nuk do të mund të rriten, ndërsa nesër në seancën e Qeverisë do të të përzgjidhen produktet, gjegjësisht 25 kategoritë e produkteve që do të jenë ulur për 10% në raport me çmimin që kishin më 1 gusht”, tha në konferencën e sotme për media, Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi.

“Nesër në seancën e Qeverisë do të dorëzohet çmimi dhe nga e mërkura do të fillojnë kontrollet e intensifikuara të IPK-së, ku do të përfshihen edhe anëtarë nga Qeveria. Dëshiroj t’u bëj thirrje të gjithë palëve të interesuara në vendin tonë, prodhuesit dhe tregtarët, produktet e të cilëve nuk janë në listë, të kontaktojnë ministrinë për të zgjeruar gamën e produkteve më të lira. Sot do të kem një takim si me prodhuesit ashtu edhe me shpërndarësit e pijeve, për t’i përfshirë në vendimin për uljen e çmimeve deri më 30 nëntor”- tha Bekteshi.