Ministria e Shëndetësisë e Koresë së Jugut lëshoi ​​një urdhër që kërkon që të gjitha objektet mjekësore të instalojnë kamera vëzhgimi në sallat e operacionit për të parandaluar keqpërdorimet.

Sipas rregullave të rishikuara, klinikat mjekësore duhet të instalojnë kamera në dhomat e operacionit brenda tre ditëve, shkruan Agjencia e Lajmeve Yonhap nga Seuli.

Ligji do të hyjë në fuqi të hënën. Spitalet do të duhet të mbajnë videot për të paktën 30 ditë.

Megjithatë, shoqatat e mjekëve kundërshtuan urdhrin dhe bënë një apel kushtetues, me argumentin se rregullorja “e paprecedentë” shkel të drejtat e mjekëve.

Kjo potencialisht mund të pengojë ofrimin e shërbimeve optimale mjekësore për shkak të presionit të shtuar, sipas shoqatës.