Deputetja e OBRM-PDUKM-së, Rashela Mizrahi, është propozuar për kryetare të Komisionit Anketues për rastin e Klinikës së Radioterapisë dhe Onkologjisë. Propozimi është bërë nga grupi i deputetëve të OBRM-PDUKM-së në Komisionin Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime, i cili duhet të përcaktojë përbërjen e komisionit anketues, nga ku u propozuan që Aleksandar Veljanovski të jetë nënkryetar dhe anëtarët Antonijo Milloshoski, Gordana Siljanovska – Davkova, Ivanka Vasilevska, Ljupço Prenzov, Petar Risteski, për zëvendës anëtarë Dajanço Eftimov, Dafina Stojanoska, Dragan Kovacki, Toni Jarevski dhe Zoran Kocevski.

Nga grupi parlamentar i LSDM-së dhe koalicionit, për deputetë janë propozuar Daniela Markovska, Nenad Kociq, Martin Kostovski dhe Marija Georgievska, ndërsa për deputetë Mile Talevski, Maja Moraçanin, Beti Rabaxhievska Naumovska dhe Sonja Mirakovska.

BDI propozoi për anëtarë Arben Ziberin dhe Bedri Fazlin, ndërsa zëvendës anëtarë Bajram Kadrijën dhe Berat Aidarin.

closevolume_off
Vendimi për formimin e Komisionit Hetimor është marrë më 20 shtator, pasi në fillim të këtij muaji Prokuroria Publike ka hapur procedurë para hetuese pas akuzave publike për abuzim me drogë në Klinikën e Onkologjisë.

Prokuroria para tri ditësh ka njoftuar se prokurorët e Kosovës janë të gatshëm të bashkëpunojnë për rastin. Ekipi i prokurorëve nga Prokuroria Themelore Publike Shkup, siç informuan, vazhdojnë të ndërmarrin të gjitha veprimet për zbardhjen e plotë të ngjarjes.

“Çdo ditë bëhen pyetje të pacientëve dhe të afërmve të tyre, të profesionistëve mjekësorë dhe të personave të tjerë që mund të kenë njohuri të caktuara. Ministria e Shëndetësisë ka dorëzuar në Prokurorinë Publike raportin nga Inspektorati Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar, i cili i referohet punës së Klinikës së Onkologjisë. Gjithashtu, me urdhër të prokurorit publik është në proces hetimi financiar, si dhe ekspertiza e detajuar e funksionimit ekonomiko-financiar të Klinikës, e cila kryhet nga një ekip ekspertësh, auditorë nga Enti Shtetëror i Auditimit dhe përfaqësues të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore”, njoftuan nga Prokuroria Publike.