Armenët kanë ekzistuar si një popull heterogjen në trojet e shpërndara të Anadollit dhe si popull etnik, ata kurrë nuk kanë pasur tokë apo atdhe.
Armenia e sotme është tërësisht territor turk, pra Azerbajxhani, ndër të cilët grupet armene jetonin si pakicë deri në momentin kur shteti i Azerbajxhanit u pushtua nga Rusia bolshevike në vitin 1920 dhe u shkatërrua nga Irani, të dy vendet morën armenët nga vendi i tyre dhe nga Anadolli i vendosën në tokat e azerëve turq, duke i vendosur ata si një mur ndarës midis Turqisë dhe tokave turke në Kaukaz.
Armenët janë si hebrenjtë që kërkuan tokat etnike, por ata janë gjithashtu njerëz që jetojnë në grupe dhe fise në toka të huaja. Për këtë arsye, imperialistët ruso-britano-francezë mblodhën këta dy vendas, duke internuar njërin në Azerbajxhan dhe tjetrin në Palestinë, për të ndarë botën turke nga Turqia dhe botën arabe nga Magrebi dhe Hixhazi.
Është interesante se shteti iranian, i cili drejtohej kryesisht nga turqit deri në vitin 1925, përmbysi fuqinë turke kur u kolonizua nga anglo-francezët dhe u dha pushteti hebrenjve të Kumit (qytetet hebraike që mbajnë shumicën e Iranit të sotëm nën sundim nga soji i Abdullah Sebeit hebreu që nxiti vrasjen e Osmanit, Aliut dhe Hyseinit që të pasojnë fushatatë e Muaviut dhe Haxhaxhit mbi këta heretik që u strehuanë në qytetin Kum të rrethekuar me vargmale).
Më pa Britanikët i ngatërroi Mullahët me hindutë dhe sikët e Indisë, të cilët ishin adhurues të satanit të cilët kolonialistët britanikë i sollën në Iran për të mbajtur pushtetin e tyre mbi muslimanët vendas dhe jashta saj me doktrinën Shiite sepse kjo karma grupi satanist hinduse dhe kabaliste e lartësonin veten mbi shiitët tjerë sepse vetëm iraniani është elita shiite në botë kurse shijat joiranian janë shtresa e dytë që u shërbejnë këtyre Mollave, është i njëjti kategorizim nga burimet hebraiste), andaj Irani si shtet nuk ka lidhje vëllazërore me muslimanët e sotëm por vetëm armiqësi sepse nga mollat e tyre thirren në vrasjen e Sunnitëve ngase janë qafira që pengojnë daljen e Mehdit shiit.
Historikishtë Hebraizmi i devijuar kërkon rrënimin e Mesxhidul Aksas dhe në themelet e saja të ngritet Tempulli i mbretit Sollomon si vend për të adhuruar satanin siç bënë dhe Shiizmi i devijuar që kërrkon rrënimin e Qabes Mykerreme që të përshpejtohet ardhja e Mesihut shiit, janë dy botëra të çoroditura nga satanizmi kabalist!
Pra, që të dy grupet sataniste janë të krijuara për ta luftuar islamin e pastër.
Britanikët për të ndarë botën e copëtuar islame nga Azia, Malajzia dhe Indonezia, i zgjeruan kufijtë e Iranit në veri deri në Rusi dhe në jug deri në Gjirin e Jemenit; Ky është një rol i luajtur mirë nga Irani Mullahist nën petkun islam Judeo-Hinduse të favorizoj Imperializmin e Britanisë së Madhe… kurse sot të shndëruar në Hegjemoninë Amerikane!?!
Aktualisht sot konflikti më i ri apo lufta e tretë e Karabahut ishte projekti Anglo-Amerikano-Francezë e mbështetur nga Irani të cilët pretendonin të rrethonin përfundimisht Turqinë plotësishtë nga pas Armenisë duke organizuar një operacion të furishëm për ta deklasuar Azerbejxhanin që të hapet rruga e futjes së trupave natoiste në Armeni, kështu do të paralizohej edhe Rusia dhe Turqia përfundimisht, por reagimi i ashpër e i shpejtë i ushtrisë së Azerbajxhanit me Turqinë me heshtjen e Rusisë prishi planet e tyre të liga djallzore brenda Karabahut.