Një grup pilotësh ukrainas tashmë janë dërguar në Mbretërinë e Bashkuar për t’u trajnuar me avionë luftarakë perëndimorë, ka thënë kryeministri i vendit.

Denys Shmyhal e bëri njoftimin në Telegram pas takimit me Sekretarin e Jashtëm të Mbretërisë së Bashkuar James Cleverly më herët sot.

Në postim, ai tha se falënderoi zotin Cleverly për “mbështetjen e tij të palëkundur” dhe për “gatishmërinë” e tij për të trajnuar pilotët ukrainas.

“Grupet e para tashmë janë dërguar në Britani. Në fushën e betejës, Forcat e Armatosura të Ukrainës po riformatohen sipas standardeve të NATO-s,” shtoi z. Shmyhal.
Trajnimi vjen si pjesë e një plani të përbashkët ndërkombëtar për të marrë avionë luftarakë F-16 të Ukrainës.

Mbretëria e Bashkuar ka mbrojtur fuqimisht që avionët të furnizohen në Kiev, por nuk ka asnjë F-16 për të dhënë, kështu që në vend të kësaj ka ofruar të trajnojë pilotët ukrainas se si t’i operojnë ato.