Policia në veri të Greqisë ka sekuestruar dhjetëra pako kokaine të fshehura në kontejnerë të ngarkuar me banane të dërguara nga Amerika Latine.

Sipas raportimeve, policia ka sekuestruar dy kontejnerë të dyshimtë në portin e Pireut në të cilët gjetën 100 pako të fshehura kokainë, me peshë 161 kilogramë, raporton reuters.

Vlera e kokainës, e cila shpërndahej në të gjithë Greqinë dhe vendet e tjera të Europës, vlerësohej në rreth 3.2 milionë euro.

Pakot u gjetën si pjesë e një hetimi që Greqia nisi muajin e kaluar me autoritetet e Maqedonisë së Veriut dhe Agjencisë Amerikane Kundër Drogës.

Kujtojmë se herën e fundit janë kapur rreth 100 kilogramëve kokainë, të fshehura gjithashtu në kontejnerë bananeje në një magazinë në Selanik.

Ndryshe, shteti grek është vend transit për kalimin e substancave narkotike në drejtim të Bashkimit Evropian.