Në një intervistë, hoxha nga Kosova Behar Mjekiqi, flet për flamurin kombëtar shqiptar dhe për flamurin e Republikës së Kosovës. Ai në konakun e tij mban dy flamujt, sipas tij, flamuri kombëtar I kjton historinë, ruan historinë dhe mbron krenarinë. Flamuri kombëtar ka qenë ideali jonë, prindve tonë dhe atyre që kanë sakrifikuar para nesh.

Ndërkaq, flamuri shtetëror të Republikës së Kosovës është identiteti, është flamuri me të cilin na njeh bota, flamuri I vendit tim, do ta respektojmë do ta duam, por flamuri kombëtar ka histori dhe vlera të tjera sepse për flamurin kombëtar të gjithë të parët tanë që kanë dhënë edhe jetën e tyre, kanë sakrifikuar për flamurin kombëtar.