Savash Veliu

Është Turqia e Re që shpalli fitoren e saj me SHEKULLlN E TURQISË së kryesuar nga Erdogan lideri i Zgjedhjeve të fundit ku korri Fitoren më Dramatike të shekullit të ri me plotë peripeci të tensionuara politike.

Nuk ishte kjo fitore si fitoret e radhëz por ishte fitore e jashtëzakonshme mbi të Keqen e shtresuar shumë dekadëshe brenda Turqisë së fabrikuar ndërmjet blloqeve të polarizuara ekstremishtë nga konzervatorët profetar Pozitar dhe ateistëve majtist Opozitar properëndimore.

Me fitoren e Turqisë së Re u rrënuanë të gjitha komplotetë e sajuara të angloamerikanëve sionist mbi ricopëtimin shfarrosëse të islamit që duhej të shkulej nga Anadolia siç bën më parë me Shamin e gjetiu.

Aseti i Pozitarëve ishte ajo që u ringjall mbi Hirinë e ‘’Mili Gürüş’’ dhe rreth vetes mblodhën grupacionet nacional-fetare kurse aseti opozitar majtiste antiatdhetaro-fetare e mbështetur nga Evropa dhe Angloamerikanët investuan në këtë grupacion mjete marramendëse për procesin e zhjedhjeve, por të dësthtojn sërish në fund. Nëse lexoni mediat ruse dhe analizoni politikën e Erdoganit me Putin, do vini në konkluzion që fitorja e Erdoganit është fitore për Putinin dhe dështim i Perëndimit. Amerikanët po shpresonin që me ardhjen e Qemalistëve Turqinë ta fusin në luftë me Rusinë, dhe humbja e tij i ka tërbuar ata.

Pra, fitoj Erdogani përball një Bote të çoroditur demonkratike e asessi përball Partive Opozitare të mësuara të mbanin Turqinë të varur në shërbim të imperializmit sionist amerikan si vazale e saj e dobësuar.

Pra, Turqia, gjegjësishtë Erdogani ia arriti ta shpëtoj Shtetin Turk nga interesatë gjeopolitikostrategjike të NATOs duke e vulosur Sovranitetin e saj Ekonomike mbi zbulimet e petrolit dhe hidrokarbureve të saja me një pasuri që do ta ngritë Turqinë shumë lartë kurse me ngritjen e lndustrisë së Mbrojtjes ajo do ngritet Ushtarakishtë mes 10 shteteve më të zhvilluara të botës si një garantore e suverenitetit territorial dhe gjeopolitik të Turqisë si fuqi rajonale dhe kontinentale, e pavarur nga Lindja dhe nga Perëndimi.

Turqia e re i ka të trasuara Partneritetetë Strategjike të saja pa Aleanca me Rusinë, Evropën dhe Amerikën etj por ja që janë vetëm mbi lnteresat gjeopolitike të kohës.

Kurse Aleancatë më të zhvilluara i ka të ngritura Painteresa mbi Natyrshmërin e popujve të cilat gravitojn në ish perandorinë osmane ku prioritet kanë popujt Turk, pastaj Pakistani, Katari, Libia, Somalia e tjera, kurse në Ballkan janë Shqiptarët, Boshnjakët dhe Hungarezët.

Erdogan thotë:

Washingtoni duhet ta kuptoj se tashmë ka ardhur koha që raportet me Turqinë duhet ti ketë si partnere, dhe jo si vasale. Në të kundërtën, Turqia ka edhe zgjedhje të tjera… sepse do vjen dita dhe Turqia do të ushtoj mbi këto qiejtë kurse RusoSerbia le t’i dëgjojnë daullet sepse ne do të shkonim në dasmë i paftuar!

Sa i përket Turqisë ajo ka një sërë problemesh gjeopolitike me Rusinë Putiniste që ajo duhet ti plotësoj duke pranuar largimin me të mirë apo me të keq nga toka e Krimes ngase ato konsiderohen toka të Turqisë, e dyta është qëndrimi larg Ukrainës sepse nga këtu kërcënohen tokat turke.

Problemi tjetër është Largimi i influencës hegjemone e Rusisë në ish Republikat Ruse që konsiderohen toka turke, përndryshe parashihet se pas vitit 2030 pritet një përplasje e madhe Turko-Ruse mbi këto toka nëse nuk arrihet një marrëveshje dhe derisa jemi këtu të theksojm se Armët të cilat i disponon Ushtria Turke janë të prodhimit të fundit të cilat janë shumë para armëve ruse sepse janë armë të NATO Standardeve!

Sot koha është të çlirohemi nga mendësia vasale se nuk jetohet pa Amerikën sepse ajo as që ekzistuar para pavarësisë sonë nga Perandoria Osmane andaj duhet të jemi më pragmatic e të përgaditur për një jetë pa Amerikën sepse sa vjen ajo dobësohet sepse ashtu e do ‘Deep State’ që defteri i Amerikës Sioniste të ndrydhet pa kthim, ashtu kam thënë edhe para 7 viteve dhe nuk ju besohej por, tani ja ku jemi!

Ashtu siç u çliruam prej RusoSerbisë tani radha është të kërkohet aleati më i vërtetë e më i sinqerti se këta imperialistët gjakpirës, por ajo nuk do ishte Evropa sepse edhe jep kuptimin se do ricopëtohet sipas atyre të Lartëpërmendurve. Pra nuk është as Kina e cila favorizohet nga të Lartët sepse do të ishte Kina një aleate e detyruar nga gjitha shtetet e botës ti nënshtrohen asaj pasi të përmbyset Amerika sepse ashtu don ‘Deep State’ i lartpërmenduri!

Pra, sa shohim dhe kuptojmë imperializmat Ruso-Amerikanë janë në fundosje! Tani pritet Azia Turke të ngritet në krye me Turqinë e re dhe të udhëheq popujt e përvuajtur nga sionizmi amerikan… dhe nga Deep State do të ngritet Regjimi Ateist i Kinës që do kaloj në vend të Amerikës!!!?

Me lejen e Allahut, kombi turk ka marrë përsipër përfaqësimin e Islamit në botë, SHBA dhe BE nuk do të mund të kalërojnë më si të duan mbi botë. Falë Zotit, e rëndësishme është që ne i kemi fituar këto zgjedhje, pas kësaj do bërtasim botës më fort.

Sepse sot Qëllimi më i rëndësishëm i Turqise ishte të formohet FMN-ja Turke e cila u shpall para ca ditëve me emërin TYF.

*Për të siguruar integrimin ekonomik të Shteteve Turke, së bashku me Fondin e krijuar dite me parë TYF si alternativa e FMNs Amerikane. Bota Turke do të hyjë së bashku në projekte zhvillimi, transporti, infrastruktura dhe energjetika në kontinente të ndryshme të botës.

Sipas Muhyiddin Ibni Arabiu, “Pas Osmanëve do të ketë 100 vite pauzë, mirëpo shteti që do të formohet pastaj, do të jetën në fuqinë e 10-fishit të Osmanëve”.