Pronari i Tesla, Twitter dhe SpaceX, Elon Musk pret që qeveritë në mbarë botën të përdorin AI për të zhvilluar armë para çdo gjëje tjetër.

Duke folur në Samitin e Këshillit të CEO të Wall Street Journal në Londër, Musk tha se pret që qeveritë në mbarë botën të përdorin AI për të zhvilluar armë para çdo gjëje tjetër.

“Pra, thjesht të kesh armë më të avancuara në fushën e betejës që mund të reagojnë më shpejt se çdo njeri, është me të vërtetë ajo që është në gjendje AI. Çdo luftë e ardhshme midis vendeve të përparuara do të luftohet me dron,” shprehet ai.

I pyetur nëse AI përparon fundin e një perandorie, ai u përgjigj: “Unë mendoj se po. Nuk mendoj se (AI) është e nevojshme për asgjë që ne po bëjmë. Ka pak dridhje perandorie në fazën e fundit tani,” tha ai gjithashtu sipas Sky News.

Në mars, Musk ishte në mesin e një numri ekspertësh të teknologjisë që u kërkuan shkencëtarëve të ndalonin zhvillimin e AI në mënyrë që të mos përbënte rrezik për njerëzimin.

Më shumë se 1000 njerëz nënshkruan një letër të hapur duke kërkuar që të gjithë laboratorët të ndalonin trajnimin e sistemeve të AI për të paktën gjashtë muaj.

Ata bënë thirrje për një ndalesë të përkohshme të “garës së rrezikshme” për të zhvilluar sisteme më të fuqishme se GPT-4 i lançuar së fundmi i OpenAI .

Nëse një pauzë e tillë nuk mund të zbatohet shpejt, letra thotë se qeveritë duhet të ndërhyjnë dhe të vendosin një moratorium.

Prevalenca e AI është rritur masivisht vitet e fundit, me sisteme të tilla si chatbot ChatGPT duke u bërë shpejt pjesë e jetës së përditshme.