Xhamia historike Yeni Camii (Xhamia e Re), e vendosur në qendër të qytetit Malatya të Turqisë, u shkatërrua nga një tërmet të hënën që tronditi vendin.

Xhamia, e cila u restaurua dhe u hap për adhurim vitin e kaluar, u prek nga tërmeti me magnitudë 7.7 që ndodhi në orën 4:17 të mëngjesit me orën lokale.

E ndërtuar në vendin e Xhamisë HacıYusuf, Xhamia e Re u shkatërrua në tërmetin e 3 marsit 1894, të cilin Malatya e quajti “Tërmeti i madh” dhe rindërtimi i saj vazhdoi me ndihmën e publikut dhe përfundoi me kontributet e Sulltan Abdülhamid II.

Në tërmetin e 14 marsit 1964 xhamia u dëmtua rëndë. Nga Drejtoria e Përgjithshme e Fondacioneve xhamia u riparua dhe u vendosën minare të mëdha.