Numri i personave të vdekur nga tërmeti në Turqi dhe Siri është rritur në të paktën 12,049.

Kjo vjen pasi mbrojtja civile e Sirisë tha se të paktën 1,730 njerëz janë konfirmuar të vdekur në Sirinë veriperëndimore.

Mbrojtja civile siriane tha se numri i viktimave është rritur në 1,730, me më shumë se 2,850 të plagosur.

Më herët, presidenti turk Recep Tayyp Erdogan, tha se numri i të vdekurve në vendin e tij është rritur në 9,057.