“Liria fillon aty ku mbaron injoranca, sepse t’i japësh liri injorantit është sikur t’i japësh armë të çmendurit.” – Viktor Hygo

 

Savash Veliu

Pyetja pse vjen deri te djegëja e Kuranit është shkaku i mungesës së Besimit e cila ka përflakur botën Krishtere që ka lëvizur prej fetarizmit në dekadencë antifetare!

Teksti në mënyrë direkte trajton disa nga temat e nxehta të viteve të fundit. Dhe në disa raste shndërrohet në një akt akuze ndaj qasjes së gabuar që po merr Kisha Katolike, sipas ish kreut të saj Papa Bennediktit. Duke filluar nga homoseksualiteti i cili haptazi paraqitet në ritualet kishtare, dhe censura ndaj veprave të Papës së ndjerë ne kuptojmë se ka ardhur te rrënimi i brendshëm në katolicizëm dhe në botën krishtere.

E frikshme është rritja e epidemisë Ateiste dhe Deizmit të përhapura në Evropë si mortaja e zezë e çfaqur me rituale sataniste ndër vite e përsëritur në cikle nga Deizmi dhe Ateizmi që ka përflakur evropën dekadente të kulmuar në Angli – Evropë dhe Amerikë duke proklamuar neveritë hapur me Dylberat 6 ngjyrëshe si Manifestoja antikrishte të shtyrë drejt shesheve me tendency që ajo të marr përmasa çoroditëse si lëvizja Dexhaliste duke dhunuar moralin e shoqërive normale që ti largoj tërësisht besimin nga evropianët të anglisë biles edhe të amerikës nga Kishate e tyre krishtere drejt Deizmit. Janë Kishat të cilat sot o shiten të destinuar për Kafeteri alkooli, o i kthejn në Hotele të synuar me preteks të rrënohen nëse nuk shiten, kështu duan ti humbin gjurmët e krishterimit evrpianë përfundimisht… “Disa herë kam përshtypjen se gati të gjiha idetë e reja me të cilat njihet shekulli i ri janë lindur në Angli. Franca i ka pranuar dhe ka vënë në planin praktik, ndërsa pastaj ia ka dorëzuar Europës.” thotë Alija Izetbegoviq, Vepra 3, bot. Logos-A, Shkup, fq: 167.

Sipas deizmit, Perëndia ishte shkaku kryesor i shfaqjes së paqes ose një inteligjencë të lartë. Ishte ai që i dha shtysë për zhvillimin e mahnitshme dhe e bukur që na rrethon. Pastaj ai u largua nga bota për të zhvilluar sipas ligjeve natyrore. Deizmi në filozofi shfaq në sajë të borgjezisë revolucionare, feudalizmit dhe mohoi fuqinë absolute të Kishës.

Pra, në gjitha enciklopeditë ateizmi teoritikishtë përkufizohet si mungesë besimi ndaj çdo besimi dhe Zoti. Në vendet e zhvilluara demokratike ateistët shohin punën e tyre dhe nuk sulmojnë as fenë e shumicës së popullit të vet dhe as fetë e pakicave, sepse konsiderojnë liri personale dhe e drejtë e secilit të besojë ose të mos besojë, por ekstremistët janë ata të shtyrë të politizojn dhe të acarojn bashkëjetesën fetare me të huajt në dobi të globalisteve antikrisht.

Destabiliteti fetar ecën dorë për dore me destabilitetin politik. Në pamjen e parë duket i paqartë motivi përse kjo skotë turbulluesish të jetës shoqërore shqiptare i kundërvihet filozofisë dhe mendimit shoqëror islam të karaktetit vëllazëror në marrëdhëniet ndërfetare në botë. Pyetja pse politikanëve mbrapshtanë u pengon islami si Fe..? Sepse, Feja e drejtë dhe e vërtetë islame pengon maskarëllëket të bishave të frakut politik të përhapin degjenerimet biznesorë të fëlliqura brenda shoqërive njerëzore si; prostitucioni, kamata, alkooli, bixhozi, droga, korrupcioni dhe homoseksualizmi shtazarak ku ujqërit në frak para fitneve të tyre e paraqesin islamin si Fe të dhunës shkaku se vetëm ajo ua pengon shtrirjen e tyre të sëmurë të haraçmarrjesë nga populli. Pra vetëm te ne shqiptarët Ateistë sulmojnë islamin me besimtarët e tyre, andaj jo rastësisht u instalua sistemi i regjimit ateist në tokatë shqiptare ta luftoj fenë e popullit islam sepse po të ishim në sistemin kapitalist do të ishim sikur evropianët të lirë në shprehjen e fees tonë në shoqëri. Pra, sot ne kemi Qeveritë që votojn Kodin Civil të martesës burr me burr dhe grua me grua që është pasoj e ateizmit dekadent dhe antikombëtar. O popull i mjerr! Ju me votën tuaj të lirë po shkatërroni Fëmijët tuaj!!!

Pra, sot Evropa u mbyt nga jeta moderne sipërfaqësore sepse ajo për ata është gjithçka, thotë Oscar Wilde!

Islami, i ndjekur me vërtetësi, është zgjidhja e të gjitha llojeve të dhunës e mosmarrëveshjeve, luftërave, terrorit dhe garantues i paqes, drejtësisë dhe tolerances, andaj ajo luftohet me të gjitha mjetet perëndimore.

Andaj, kjo epidemi i të qenurit paZot është alarmuesi më i rrezikshëm se bomba atomike që ka tendencë të rritet edhe në vendet muslimane e veçanrishtë tek popullata e moshës së re. “Ai i cili jep fenë e në këmbim të saj merr këtë botë fiton vetëm zhgënjim”. thotë Hz Aliu ra.

Pra, Evropa vuan nga paMendësia e mungesës së Fesë së Drejtë në shoqëri!

Sot Vatikani po humb besimtarët kishtar në të gjithë rruzullin toksorë derisa Kisha protestante ose evangjeliste ose me thënë Protestantizmi i kohës së sottme është zëvendësuar me emërimin modern SEKULARIZMI i cili e ka shpallur triumfin e Satanizmit Dexhalist mbi shoqeritë e botës AngloAmerikane të frymuar nga Globalistët si një arritje piedestale që ka fshirë memorjen e evropës religjioniste… një e keqe e përgjithsme njerëzore!

“Ata të cilët pas betimit të tyre u bënë pabesimtarë, e pastaj e shtuan mosbesimin, atyre kurrësesi nuk do ju pranohet pendimi. Të tillët janë ata të humburië (zalimet)”. – Ali Imran 90

Është gabim të blehen apo të rikthehen kishat evropiane në faltore apo Xhami nga muslimanët sepse satanistët ka gjasa ti organizojnë ekstremistët e hutuar evropian në revolta massive kundër muslimanëve sikurse të jenë fajtorët në zhdukjen e kristianizmit siç bëhet gjatë provokimeve të nxitura nga racistët që djegin Kuranin apo djegin xhamitë të nxitura me islamofobi të shoqëruara me vrasje.

Pra, Qenit që i ka ardhur exheli shkon e pshur në derë të xhamisë, thonë turqitë..!

Kësaj ndryshe i thonë ”me të ardh vdekja si qen” në emër të zhvillimit të demokracisë ateiste apo deizmit.!

Kështu është kur njerëzit jetojnë pa fe dhe pa Zot. Ndërsa ka 4 mijë e 300 religjione në botë, kurse ateistët sulmojnë vetëm ISLAMIN. Dëshmi se Islami është Fe e vërtetë… sepse vetëm Islami do ta merr nga Batilët antikrisht hakun në rruzullin tokësor, por kjo do vigjilencë dhe kohë. Çdo gjë pret kohën e vet; as lulja nuk çel para kohës së saj e as dielli nuk lindë para kohës së tij.

Napoleon Bonaparta për Kur’anin thotë:

“Unë shpresoj se s’do të kalojë shumë kohë, kur të urtët e botës do të bashkohen dhe do t’i zgjidhin problemet e botës, sipas parimeve të Kur’anit. Vetëm ato janë të drejta dhe i garantojnë njerëzimit lumturinë.” [1. Preporod, Sarajevë, 1986, nr.3 f.3.]

Pra, janë të rrezikshme ngjyrimet sipas politikës, ideoligjizmave doktrinare të shoqëruara me drejtime të turmave instiktive drejtë humnerës armiqësore që shkelinë mbi njëritjetrin siç u bënë deri më sot. Andaj, çka të duhet partia, politika apo ideologjia e tyre djallzore pasiqë nuk ke arrritur deri më tani të bëhesh NJERI, thotë ai i urti..!