Bashkëthemeluesi i Netflix, Reed Hastings ka dhënë dorëheqjen si CEO i kompanisë që tronditi Hollywood-in duke transmetuar filma dhe seri televizive në internet, por në vitin 2022 u përball me probleme të faturimit të përmbajtjes dhe rënie të shikueshmërisë.

Deri më tani, Hasting ka mbajtur pozicionin e CEO së bashku me bashkëpunëtorin prej shumë kohësh Ted Sarandos, i cili tani do ta ndajë atë me ish-shefin operativ Greg Peters.

Peters dhe Sarandos u promovuan në korrik 2020, gjatë një kohe shumë sfiduese për kompaninë.

“Ishte një pagëzim zjarri, për shkak të COVID-19 dhe sfidave brenda biznesit tonë,” tha Hastings, i cili tani do të shërbejë si kryetar i bordit të drejtorëve.

Dorëheqja e Hastings përkoi me publikimin e raportit të biznesit për tremujorin e katërt të vitit të kaluar, i cili tregoi një rritje të abonentëve me 7.66 milionë falë serialeve Harry & Meghan dhe Wednesday.

Në gjysmën e parë të vitit të kaluar, Netflix humbi abonentë, numri i të cilëve u rrit sërish në periudhën korrik-dhjetor, por më pak se në vitet e mëparshme.

Në fund të vitit të kaluar, kompania kishte 231 milionë abonentë, 4.5 për qind më shumë se në fund të vitit 2021.

Në tre muajt e fundit të vitit të kaluar, fitimi neto i Netflix pothuajse u shkri në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2021, duke rënë nga 607 milionë dollarë në 55 milionë dollarë.

Të ardhurat u rritën me 1.9 për qind në 7.85 miliardë dollarë.

“Viti 2022 ishte i vështirë, me një fillim problematik, por me një fund më të mirë. Ne besojmë se kemi hartuar një rrugë të qartë që duhet të na ndihmojë të rritim të ardhurat përsëri,” tha Netflix në një letër tremujore drejtuar aksionerëve.

Për të nxitur rritjen, Netflix prezantoi një opsion më të lirë, të mbështetur nga reklamat në 12 vende në nëntor.

Ai njoftoi gjithashtu masa për të parandaluar ndarjen e fjalëkalimeve.

Kompania përballet me shpenzime të kufizuara konsumatore dhe konkurrencë nga Walt Disney, Amazon dhe të tjerë që shpenzojnë miliarda dollarë për të prodhuar seri televizive, misione dhe filma për audiencën online. /tesheshi.com/