Cristiano Ronaldo i ka kërkuar Juventusit që t’i paguajë tarifën prej 19.9 milionë euro të rënë dakord fshehurazi gjatë fazave të hershme të pandemisë COVID.

Një hetim është hapur për ‘Bianconerët’ pas raportimeve se ata në fshehtësi ranë dakord të paguanin skuadrën e tyre gjatë muajve të parë të pandemisë COVID në 2020, pavarësisht se publikisht deklaruan se pagesat ishin pezulluar përkohësisht. Këto marrëveshje nuk iu komunikuan FIGC-së apo bursës, duke u mbajtur jashtë bilanceve të raportuara.

Siç raportohet nga ‘La Gazzetta dello Sport’, Ronaldo dëshiron që Juventusi t’i paguajë tarifën prej 19.9 milionë euro të rënë dakord në vitin 2020, transmeton lajmi.net.

Ai kishte pranuar publikisht të bënte një ulje pagash, por fshehurazi nënshkroi një marrëveshje me klubin që i garantonte atij 19.9 milionë euro, madje nëse do të largohej nga Torino.

Ylli portugez i bëri thirrje një ekipi avokatësh që të shqyrtojnë situatën me ‘Zonjën e Vjetër’ dhe të studiojnë bilancet e tyre përpara se të bëjnë kërkesën e tij.

Drejtori sportiv i Juventusit, Federico Cherubini, diskutoi paratë që i detyroheshin Ronaldos kur foli me ish-presidentin Andrea Agnelli në fund të gushtit 2021, duke thënë: “19 milionë euro nga viti i kaluar dhe 9 milionë euro nga një vit më parë, pra 28 milionë euro para taksave për shkak të COVID”.