Akon është akuzuar që ”pështyu në fytyrën e popullit hebre” pasi mbrojti Kanye West, dhe tha se komentet e tij antisemitike nuk e shqetësojnë atë ”sepse ato nuk më prekin mua personalisht”.

Këngëtari senegalez-amerikanë, 49 vjeç, u shpreh në emisionin Breakfast të Sky News të premten në mëngjes, duke i thënë kujtdo që ofendohej nga këto komente që ”të mos i marrë gjërat shumë personalisht”.

Kjo erdhi pasi Kanye, i njohur ndryshe si Ye, 45 vjeç, lavdëroi Adolf Hitlerin dhe tha se njerëzit duhet të ”ndalonin shkatërrimin e nazistëve” në një intervistë shqetësuese me ekspertin e ekstremit të djathtë Alex Jones këtë javë.

Babai, i cili ka katër fëmijë me Kim Kardashian, gjithashtu mohoi Holokaustin, duke i thënë Jones dhe supremacistit të bardhë, Nick Fuentes, i cili gjithashtu u shfaq në emisionin InfoWars: ”Holokausti nuk është ajo që ndodhi… ai nuk vrau gjashtë milionë hebrenj. , kjo është e pasaktë.”

Akon iu kërkua nga prezantuesja e Sky News, Anna Jones, të shpjegonte mbështetjen e tij të vazhdueshme për Kanye, pavarësisht deklaratave të tij tronditëse.

Ai tha: “Unë tregoj mbështetje për opinionin dhe mendoj se njerëzit do të kenë gjithmonë një mendim specifik dhe mendoj se në momentin që arrijmë në vendin ku mbyllim mendjen ndaj mendimit të njerëzve të tjerë, disi nuk na lejon te njihemi me mire…”

“Unë mendoj se ndonjëherë duhet të hapim mendjen dhe t’i lëmë gjërat të shkojnë deri në fund dhe ta kuptojmë më mirë situatën.”

Ai tha se ishte “një mbështetës i së drejtës për të besuar atë që dëshironi të besoni” dhe tha se do ta bënte të ditur Kanye se nuk ishte dakord me të nëse do të kishin një bisedë, por shtoi se “komunikimi është çelësi”.

Kur u pyet nëse komentet e bëra nga Kanye e shqetësonin atë, ai tha: ”Jo me të vërtetë sepse ato komente nuk më prekin mua personalisht… dhe nëse prek ty personalisht, atëherë gjej një mënyrë për t’u përgjigjur në të vërtetë ku biseda mund të jetë reciproke.”

Ai shtoi: “Mos i merrni gjërat ende shumë personalisht derisa ta kuptoni situatën.”

Komentet e tij u cilësuan ‘të tmerrshme’, ‘tronditëse’ dhe ‘absolutisht të ndyra’ nga përdoruesit e mediave sociale.

Njëri shkroi në Twitter: ‘’Ato komente nuk e prekin atë personalisht?! … Kjo është të pështysh në fytyrë popullit hebre kudo. Urrejtja është urrejtje, jo një mundësi për të mësuar’’.

Një tjetër shkroi: “Kjo është kaq e neveritshme, ai po justifikon apologjetët nazistë me një buzëqeshje në fytyrën e tij, si mundet dikush t’u japë njerëzve platforma për të folur për këtë dhe për të transmetuar ideologjinë naziste?”

Një fans tha se ndërsa ”qëllimi i Akon për të dëgjuar njerëzit” ishte ”i admirueshëm”, ky ishte ”konteksti krejtësisht i papërshtatshëm për ta bërë këtë”, duke shtuar: ”Ajo që tha Kanye është e gabuar, pikë.”

Megjithatë larg përpjekjeve të tij filantropike, ai është vënë nën hetim për zotërimin e një miniere diamanti në Afrikën e Jugut.