FIFA ka hapur procedurë hetimore kundër Serbisë pas ndeshjes kundër Zvicrës.

Dhe hetimet po zhvillohen në lidhje me nenin 12 (sjellje e gabueshme e lojtarëve dhe zyrtarëve), nenin 13 (diskriminim) dhe 16 (rend dhe siguri e ndeshjes).

Sipas gazetës së madhe zvicerane, Blick, kombëtarja e Zvicrës dhe kapiteni i saj, Xhaka nuk janë duke u hetuar.