Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla i ka quajtuar të pa pranueshme veprimet e dhunës brenda institucioneve të përkujdesjes.

Duke reaguar kështu ndaj sulmit fizik ku infermierja godet një të moshuar në Shtëpinë e Pleqve “Orenda” në Pejë.

Sveçla bëri se janë arreestuar dy të dyshuara dhe hetimet po vazhdojnë.

“Nga Policia e Kosovës jam njoftuar që deri më tani janë arrestuar dy nga dhunueset dhe hetimet po vazhdojnë. Fuqishëm bëj thirrje për sjelljen para drejtësisë të të gjithë personave të implikuar në këtë akt çnjerëzor”, ka shkruar Sveçla në Facebook.
Tutje ministri tha se me shqetësim kanë parë të gjithë pamjet e keqtrajtimit të gruas të moshuar nga një grup vajzash, në një shtëpi të përkujdesjes së të moshuarve në Pejë.