Kherson është i vetmi kryeqytet rajonal që forcat ruse kishin pushtuar gjatë luftës tetë-mujore në Ukrainë.

Njoftimi i tërheqjes vjen pas një tërheqjeje të trupave ruse nga rajoni i Kharkiv në shtator, shkruajnë mediat e huaja.

Ndryshe, ushtria ruse është urdhëruar të tërhiqet nga qyteti ukrainas Kherson dhe ka qenë komandanti rus në Ukrainë, gjenerali Sergei Surovikin, që tha se nuk ishte më e mundur të vazhdohej furnizimi i qytetit.

Tërheqja do të thotë se forcat ruse do të tërhiqen tërësisht nga bregu perëndimor i lumit Dnipro.

Kjo është një goditje e rëndësishme pasi Rusia përballet me një kundërofensivë të Ukrainës.