Kryepdiplomati i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani në ditën e dytë të takimit ministror te NATO-së në Bukuresht, zëshëm ka përkrahur politikën e dyerve të hapura të NATO-së, duke vë në dukje nevojën e anëtarësimit të Republikës së Kosovës dhe B&H në Aleancë.

“Si anëtare më e re e NATO-s, Maqedonia e Veriut mbështetë fuqishëm politikën e dyerve të hapura të NATO-s. Kështu që, mbështesim anëtarësimin e Republikës së Kosovës dhe B&H në NATO”.

Sot dhe dje në Bukuresht po mbahet takimi ministror i NATO-së, ku temë kryesore është uniteti i aleatëve në mbështetje të Ukrainës dhe dënimi i fuqishëm i agresionit ushtarak rus, si dhe forcimi i bashkëpunimit ndërmjet rajoneve të Ballkanit Perëndimor dhe Detit të Zi.

https://www.facebook.com/messenger_media?attachment_id=465447119035510&message_id=mid.%24cAAAB-jT1bLCK-RWyYWEx9BnpqDo1&thread_id=100087202262774