Nesër shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare do të  shpallet Qytetar Nderi i Tetovës.   me 28 Tettor  këshilltarët unanimisht,  31 këshilltarët votuan pro këtij vendimi që shkritmari i madh të jetë “Qytetar Nderi” i Tetovës. .n e tij dhe rëndësinë që përfaqëson ai.

“Ndër pikat e seancës së katërt që u miratua ishte edhe pika që shkrimtari i njohur shqiptar dhe ndërkombëtar Ismail Kadare të shpallet Qytetar Nderi i Tetovës”, është shprehur  Besar Durmishi, kryetar i Këshillit të Komunës me 28 tetor  të këtij viti, përcjell TS.

Ndryshe çdo kryetar  i komunës së Tetovës ka shpallur “Qytetar Nderi” figura të njohura të fusha të ndryshme, siç është Rifat Jashari, Ramush Haradinaj, Stipe Mesiq, Tanja Fajon dhe disa të tjerë./TS/