Sot në Gjakovë do të mbahet një protestë për dhunën që iu është shfaqur një të moshuare në Pejë, nga infermieret e shtëpisë së të moshuarve “Orenda”.

Protesta është organizuar nga Shoqata Krimet e Luftës Gjakova ’98-99 dhe Bashkimi i femrave gjakovar.

Protesta do të fillojë nga ora 12:00, në lapidarin “Shokët e Lirisë”.

Dhuna e shfaqur ndaj të moshuarës shfaqi reagim mbarëkombëtar dhe jo vetëm.

Tri infermiereve të arrestuara dje iu është caktuar masa e paraburgimit prej 30 ditësh.