Zhvillimet e fundit në Kosovë, kanë bërë që ministri i Jashtëm i Italisë, Antonio Tajani të zhvilloj bisedë me kryeministrin Albin Kurti dhe presidentin Aleksandar Vuçiq.

Ministri Tajani u ka bërë thirrje të dyja vendeve që ruajnë paqen dhe të shmangin çfarëdo lloj veprimi të njëanshëm.

“Kam biseduar me Aleksandar Vuçiq dhe Albin Kurtin të cilët i sigurova për përkushtimin tonë për stabilitet në Ballkan. Në koordinim me presidencës, i bëjmë thirrje udhëheqësve të të dyja vendeve për të shmangin çfarëdo lloj veprimi të njëanshëm. Italia është protagoniste për paqen”, ka shkruar Tajan.