KFOR’i ka thënë se është në kontakt të ngushtë me të gjitha autoritetet, po ashtu thotë se “KFOR-i mbetet vigjilent dhe nuk ka asnjë ndryshim në qëndrimin e forcës së tij”.

Në një përgjigje për Gazetën Express thuhet se “trupat e KFOR-it po monitorojnë situatën në terren dhe vazhdojnë të zbatojnë mandatin e tij në përputhje me Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 për të garantuar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes për të gjithë njerëzit e Kosovës”.

“Është thelbësore që të gjitha palët të vazhdojnë dialogun me njëra-tjetrën për hir të sigurisë në Kosovë dhe stabilitetit në rajon”, thuhet në përgjigje.
Situata në Veri është e tensionuar pasi deputetët serbë dolën nga institucionet.

Pos tyre kanë dalë edhe policië, gjyqtarë, prokurorë e punëtorë të administratës.