Ambasadori i Serbisë në SHBA, Marko Gjuriq, pretendon se video e publikuar nga “Istraga”, ku shihen persona të maskuar në veri të Kosovës të cilët kanë shtënë edhe me armë zjarri është “inskenim” i shqiptarëve.

Marko Gjuriq, duke luajtur rolin e viktimës, tha se Serbia dhe serbët në Kosovë vetëm kërkojnë që të mos shqetësohen dhe që marrëveshjet e ndërmjetësuara nga BE-ja dhe SHBA-ja të zbatohen plotësisht.

Ai ka akuzuar Qeverinë e Kosovës gjoja për përhapje të propagandës.

“Rrëfimi për “Serbinë e keqe, Vuçiçin e keq, dishepullin e Putinit, Stalinit dhe Ivanit të Tmerrshëm” dhe video të lira- false në të cilat “militantët serbë” flasin me një theks të fortë shqiptar. E gjithë kjo, Në fakt, duket mjaft vulgare. Sikur të përdornin të paktën një të katërtën e energjisë së tyre për të zgjidhur problemet në vend që t’i krijonin ato,” tha Gjuriq.