E zbulon ish- polici i Londrës: Meghan Markle u kërcënua, i kërcënohej jeta

Policia hetoi shumë kërcënime të besueshme kundër Meghan Markle ndërsa ajo jetonte në Mbretërinë e Bashkuar, ka zbuluar ish-shefi i antiterrorizmit Neil Basu.

Basu, i cili po jep dorëheqjen si ndihmës komisioneri për operacionet e specializuara në Policinë Metropolitane, tha se kërcënimet e bëra ndaj Dukeshës së Sussex ishin “të neveritshme” dhe “shumë reale”.

I pyetur nëse kërcënimet ishin të besueshme, ai u përgjigj: “Absolutisht, dhe nëse i kishit parë gjërat që ishin shkruar dhe keni marrë … llojin e retorikës që është në internet, por ju nuk e dini se çfarë di unë. , do të ndjehesh sikur dikush po të kërcënon gjatë gjithë kohës”.
Basu tha se Meghan Markle është kërcënuar vazhdimisht.

“Ne kishim ekipe që po e shikonin atë.” Njerëzit janë ndjekur penalisht për ato kërcënime”, tha ai.

Në një intervistë mahnitëse ndërsa përgatitet të largohet nga Policia Metropolitane pas 30 vjetësh, ai gjithashtu sugjeroi se pikëpamjet e tij të hapura mbi racën e kishin bërë që të mos bëhej kreu i Agjencisë Kombëtare të Krimit dhe kërkoi një goditje ndaj oficerëve racistë.

Basu, i cili ishte oficeri më i lartë i policisë britanike për pakicat etnike, i tha Cathy Newman të Channel 4 për përvojën e tij personale me racizmin dhe tha se pikëpamjet e tij të hapura mbi këtë çështje e kishin vënë atë në kundërshtim me qeverinë.

Ai pretendoi se mund t’i ketë kushtuar shansin për të marrë detyrën si kreu i Agjencisë Kombëtare të Krimit.

Ish-polici sugjeroi se racizmi ishte ende një problem në polici, duke shtuar se Komisioneri i ri i Policisë Metropolitane Sir Mark Rowley “po bënte gjënë e duhur” duke bërë thirrje për fuqi më të mëdha për të shkarkuar oficerët.