Bushtrat!
Nuk ka pshtim për këtë vend…
Nuk ka faj veç politika, le të ndërrohen qeveritë për çdo ditë se kot…problemi është te mentaliteti i shqiptarit, që është mentalitet krimogjen, primitiv, tinëzar, gllabërues, shkatërrues.

Shqiptari rrnon me gjetë një të lig e me sundu, me shkel, me ia nxi jetēn të dobëtit, ia shkatërron jetën kujt t’mundet për pikë të qejfit.
Ato infermieret e Pejës që e rrahin një grua të moshuar në Shtëpinë e pleqve, dhe e përqeshin, ato janë vr asëse. Ato nuk lënë të zezë pa bë.
Ku me ditë çfarë kr imesh kanë bërë deri tash.

Gjithë ajo fushatë për dhu nën e burrave ndaj grave.
Por, gratë ta bëjnë më zi, sa herë që u jepet rasti.
Burrat i rrahin gratë – sepse nuk mund t’i rrahin burrat.
Gratë e reja i rrahin plakat, e nuk i rrahin burrat – jo që kanë ftyrë, por thjesht që nuk munden.
Peshku i madh e ha të voglin: kafshëri gjithandej.

Këtu gjithkush e bën atë që mundet.
P.S. Kaherë nuk kam kajt më shumë se sot.
Jam e mërzitur, e pikëlluar, shumë e hidhëruar.
/Kimete Berisha/