Komisioni Evropian propozoi sot reduktimin e mbetjeve nga ambalazhet e panevojshme me 15% deri në vitin 2040 dhe për ta bërë paketimin e mbetur më miqësor ndaj mjedisit.
“Paketimi i tepërt është një shqetësim për ne dhe gjithnjë e më i dëmshëm për mjedisin tonë”, tha nënkryetari i Komisionit Evropian, Frans Timmermans. “Ju porosisni diçka në internet dhe ajo vjen në një kuti masive që është gjysmë bosh”, tha ai.

Komisioni dëshiron që kompanitë të ofrojnë më shumë produkte në paketime të ripërdorshme, të heqin paketimet e vogla plastike dhe të prezantojnë një sistem depozitimi të detyrueshëm. “Aktualisht, në Bashkimin Evropian, mbetjet e paketimeve po rriten më shpejt sesa shkalla e riciklimit të tyre”, tha komisioneri i Mjedisit i BE-së, Virginijus Sinkevičius.